goda dag



hejsan alla hoppas att ni har haft en  bra dag för det har jag knappast haft.

helgen var toppen i allafall önskar att det var helg igen och att jag e ledig. '
älskar att umgås med mina vänner speciellt min bästa vänn Evelina hon var ju hemma i helgen så det var helt fantastiskt att träffa henne igen..

idag har jag jobbat och det var inte den bästa enligt mig.
jag känner mig utanför när jag jobbar med vissa personer och det e jobbigt att känna så och sedan så e det mycket skitsnack på jobbet vilket man blir trött på..
sedan så kan man känna sig utnyttjad eller vad man ska kalla det, sedan jag kom tillbaka från sjukskrivningen så har jag jobbat som fan på rundorna och ibland har man 2 duschar eller 2 städ om man jobbar hela dagen. ¨
jag har inte haft ett ända inköp sedan jag började här jag har bara städat och  aktiverat folk.

jag önskar att allt var bättre på jobbet men vad ska man göra när det inte blir bättre..

det var meningen att jag skulle göra en pärm som en brukare skulle ha men det blev inte av fick göra ett annat ärende för de andra vägrade att gå. sedan så fick jag jobba över till kvart i 3 då hade jag gjort lite av att kolla igenom allt det som skulles eller nää det gjorde jag ju inte jag har några kavr ju..
fan också..

men vad fan nu har jag laggt det bakom mig..

vid 15 var det dax för att gå till tandläkaren för att få en tand lagad och nu e det fixat och nu har vi fixat så jag e lugn när jag lagar tänderna det e att jag lyssnar på musik i lurarna som jag har och då hör jag inte vad dom säger eller vad som görs men jag känner dom.
det e tur att man har bedövning för det hade jag inte klarat mig utan..

men nu e det fixat nu ska jag inte tänka på det..

efter det kom jag hem och somnade och vaknade igen halv 7 och bedövningen den satt fortfarande i lite men började att lossna. så nu har man ätit kvällsmat  och ska nu dricka lite vatten men ska smaka på en ny saft som jag köpt fun light med tropisk smak så jag hoppas verkligen att den smakar gott..

i morgon slutar man 21 och börjar kl 15 tror jag ska träna innan det så man har gjort lite denna veckan.. ska träna på onsdag så jag håller kroppen igång fast jag har träningsvärk sedan i lördags..

hoppas att har haft det toppen

kram på er alla..

vänner e bra att ha



Det e ju bara för  underbart att ha vänner i sitt liv.
igår träffade jag en underbar vän som jag inte har sätt sedan hon stack till norge för att jobba.

vi var på fest hemma his hennes kille Isak och jag e så glad för eves skull jag har aldrig sett henne så glad och lycklig sedan jag träffade henne.
så nu har hon träffat en underbar kille de är super söta tillsammans.
festen blev flyttad till Karim och ida kom och hämtade oss hos isak.
jag hade super roligt igår. pratade med en super trevlig kille igår på festen lite av min typ och vi pratade om en massa saker och ja vi skrattade en hel del.

Sedan så bar det av till harrys och där träffade man flera vänner och det var en super trevlig kväll.
igår kände jag mig super fin i klänningen som jag hade och många sa att jag såg smalare ut med mera.

tack för alla fina kommentarer mina vänner ni e underbara för ni gör en glad.
igår kunde man inte sluta le så roligt hade jag det igår..



skriver mer i kväll efter att man har varit ute och gått för att hämta cyklarna.
de blev kvar vid isak då vi åkte vidare.
och sedan så frös jag så mycket i natt när vi skulle hem så Maria körde oss hem. men det gör inget då får man ju en promenad i kväll så det blir skönt det...

kram på er..

bodypump



då har man kört en timmes bodypump och jag e helt slut i kroppen så det blir ett varmt bad och en bok idag så man kan slappna av i kroppen innan man ska iväg i kväll på fest. ska ju så klart ut till harrys och ha det roligt med mina vänner.

det e skönt att inte dricka alkohol just nu  jag vet att det e gött med en super kall öl men jag håller mig bårta från det. vill inte vara dålig.

efter träningen ringde jag mamma för att kolla om hon skulle till fynda och det skulle dom så jag fick följa med för jag skulle köpa lite saker så jag kan städa och ha det frecht i lägenheten sedan när jag har tagit tag i allt.

jag e så stolt att jag håller igång kroppen så mycket som möjligt och jag tycker att det e roligt med lite nya linnen som jag köpte i torsdags gillar dom super mycket så dom kommer jag att använda en hel del.

i morgon blir det en slappe dag och det e det bästa då ska jag göra så mycket som möjligt här hemma och ska få så mycket som möjligt gjort så jag kan ägna mig åt träningen i veckan och så klart åt jobbet har en hel del att göra eller jobbar många dagar..

nää nu ska jag ta det lugnt en stund sedan ska jag byta gardiner och byta lampskärm i sovrummet och sedan ska jag såklart kolla i min favorit tidning som heter hembakat nytt nummer har ju kommit ut igen så den måste jag bara kolla i..

tror jag gör det först och tar ett kallt glas vatten till och bara ta det lugnt!!!
kram på er alla..

träna



ska iväg och träna bodypump det har man inte gjort på ett år eller så så ska bli sköj att prova på det igen men jag kommer nog inte att köra med så tunga vikter som jag gjorde då. får vara lite försiktig med det nu så jag kan jobba på måndag utan att ha ont i armarna eller något sådant..

skriver mer senare ska ta på mig lite varmarre tröja fryser lite i bara linnet!

kram på er...

stressad



jag har varit stressad hela dagen idag har gjort en massa som jobbat som fan hade fullt upp hela eftermiddagen skulle sluta kl 4 men gick 15 över bara för att man skulle ju lämna rapport eftersom vi hade så mycket att göra så vi var sena med alla..

vet inte riktigt hur jag har blivit sen med min runda för jag var på platserna då jag skulle vara där men men så kan det ge..

nu struntar jag i det jag e ju ledig över helgen så nu ska jag bara ta det lugnt!

efter jobbet sprang jag in till gallerian för att kolla lite på kicks skulle köpa rouget mitt som börjar ta slut och sedan sminksvampar som jag kallar det och en nagelfil för den jag har e sliten nu!.
efter det var det bara att dra till apoteket för att hämta ut medicin som jag ska ha och det var min allergimedicin och min spruta som jag ska ta nästa vecka.

och sedan så ska man göra en massa på måndag jag har dubbelbokat mig eller jag har för mig detta jag måste kolla med min tandläkare om jag har en tid där på måndag, måste kolla efter lappen där tiden står.

för jag vill verkligen inte gå till tandläkaren jag har sådan skräck för dom så jag mår illa och sedan så vill jag hellre träffa min personligtränare som jag har bokat in på måndag kl 3 jag bara måste dit då vill inte strunta i det för jag ska fråga efter så många öveninga som möjligt för armarna och ben magen kan jag ju..

och jag hoppas verkligen att han inte kör ut en helt så man inte orkar något efter att man har träffat honom..

nää nu ska jag sova ska upp och träna klockan 10.45 och i morgon e det bodypump som står på schemat och jag e nervös nu inför detta men vad fan man kör sitt race och jag bara måste säga detta..

DET E HELT UNDERBART ATT TRÄNA IGEN!!!!

bra för kropp och själ tveka inte med att börja träna..


kram på er alla..

my bild tagen idag


 



detta e ny tagna bilder på mig idag linnet köpte jag idag på ge-kås.
alla var så himmla trätt på att jag hade stora tröjer och toppar men vad fan ska man göra..
detta linnet e i storlek 46/48 = xl och det sitter kanske lite tajt men vad fan det kommer att bli större sedan men det bästa med all det e att det är inte svart i färgen jag har ju sagt att jag ska ha mer färg i garderoben min så det e lika bra att sätta igång med att fixa lite färg nu!!.

på den sista bilden ser det ut som om att jag drar in magen men det gör jag inte jag sträcker mig bara så att jag ser bra ut..
synd att min frilla inte kunde vara bättre.


nää nu ska jag sova ska upp tidigt.. kram på er och hoppas att ni gillar bilderna..

ps: bry er inte om mina armar de e slappa nu och det e inte snyggt!! ds.


underbar dag..


jag känner mig verkligen på topp och ja jag vet inte om det e för att man har kommit igång med träningen och att man känner sig bra.

jag e bara så lycklig för denna förändringen i mitt liv..

jag kan inte sluta tänka på att jag känner mig bra hela tiden visst kan det vara ensamt att vara singel och inte ha någon att krama om eller mysa med på kvällarna.
men den dagen jag hittar någon så kommer jag bara att njuta av livet.

idag började det med träning och det bestog av att jag gick på bandet i 10 minuter sedan var det dax för älgen som jag kallar den sedan var jag tvungen att vila knät lite.
sedan kom lina och vi gav oss på bandet igen och vi gick i 30 minuter och det var helt underbart.
Jag slog mitt eget rekord på löpningen idag med 4 sekunder visst det e inte mycket men vad fan jag kömpar på på mitt sätt och så mycket jag orkar.

så vid 5 tillfällen sprang jag i en minut och det känns bra och om jag håller på såhär till sommaren så tror jag att jag har fått bättre kondition och då ska jag ge mig ut på slingan för det ska jag bara lyckats med.

jag ska vara sexig till sommaren.

på måndag ska man träffa en personlig tränare och det sker kl 15 och han heter Jesper och det ska bli roligt att få lite hjälp med övningar som e bra för armarna ryggen och magen konditionen klarar jag nog själv.

får se vad han har för planer för mig. men armarna e det som jag vill träna mest och kondisen så klart för nu syns det på armarna att jag har gått ner i vikt .

Men man kan verkligen inte bli på bättre humör för detta.
jag tänker på undra hur jag kommer att bli när jag har gått ner yttligare 20 kg eller  ännu mera än så om jag e glad nu så kommer jag att vara lycklig då!!!

det kommer att bli super roligt att få se förändringen som kommer att ske med mig..

ska snart fixa mer bilder på mig för de andra bilderna har jag ju bara gått ner 24 kg och nu har jag gått ner 31 kg, knappt halvägs e jag fan vad underbart det ´kommer att bli sedan..


love it!!

tack för de snälla kommentarerna...


kram på er alla kram


-31 kg


En läsare undrar om jag kan lägga upp före och efter vilder och det värsta e är att jag har inte så många före bilder på hela mig förutom från hallowen och de bilderna e jag inte stolt över för jag kan ju verkligen inte klä ut mig..
men jag ska kolla om jag hittar bilder nu när jag ändå sitter här med datorn..


bild före allt eller kanske inte riktigt. här jag har gått ner 12 kg



e inte så snygg men vad fan ska jag göra. magen den syns ju mer på bild än vad den gör
nu när jag sitter..


här e en bild på mig innan jag började att träna och innan operationen.

några veckor efter detta så fick jag bokat tiden för operationen och ja jag
vet inte om man ser så stor skillnad.



här har jag gått ner 24 kg och stolt det e jag..

men nu har man ju gått ner till 31 kg och nu e jag mer glad än vad jag har varit de senaste 4 åren kan jag tala om..
är sugen på att träna och hålla igång hela tiden det var jag inte innan men nu e det en helt annan magdalena vi har med att göra..
'

'
innan operationen och har gått ner 14 kg.



ca 30-31 kg

på denna bilden ser ni en glad tjej som ska till jobbet men ville känna sig frech eller vad man ska kalla det.

så det blev lite smink på och och öronhängen som jag älskar.

hoppas att ni gillar mina bilder.

 

vill bara tala om att det e roligt att det e folk som läser bloggen och ni ska bara veta att det e en annan tjej som skriver nu jag e inte som jag var innan då jag skrev på min gammla blogg, visst jag kanske inte skriver det bästa men jag har ju varit ärlig hela tiden om vad jag tycker och tänker.

Visst har jag kanske stavfel eller att meningarna låter konstigt eller att  jag upprepar mig ibland men jag har alltid haft problem med detta sedan jag gick i skolan då man blev mobbad för att man inte var fin eller hade mycket pengar som de andra hade i klassen som vi tyvärr blev flyttad till..

 

jag hatade mina klasskamrater när vi kom till schubertopskolan och sedan tullbroskolan och så klart de 2 första åren på fordon transport. de var de värsta åren i mitt liv och jag kommer aldrig att förlåta idioterna som mobbade mig för att jag var stor eller att jag kanske inte var snygg som alla små bimbon som var nästan som ja jag vet inte om jag skriver det ordet här..

De jävlarna förstörde mycket i mitt liv och det var aldrig roligt att uppleva detta. Men nu har jag laggt detta bakom mig jag ska vara glad och jag e ju en helt annan tjej nu än vad jag var innan..

 

eller vad säger ni!!???

 

kram på er alla..

 


värker



inatt har man inte sovit mycket för mitt jävla knä.

har sovit så dåligt för detta så idag ska jag tappa upp ett varmt bad för att hoppas att det kan hjälpa mig lite för jag vill träna i morgon och sedan ska jag jobba på fredag tänker fan inte vara hemma om jag ska träffa min underbara vänn Evelina i helgen då hon kommer hem från Norge över helgen bara..

så träffa henne ska jag göra och så ska jag träna såklart!!!

nästa vecka ska man träna måndag onsdag torsdag och fredag sedan kan man ju inte träna nästa helg bara för att man jobbar så får passa på nu i helgen och denna veckan så klart bara knät blir bättre vill säga..

vad mer kan jag säga.

jag vill verkligen upp på löpbandet igen och köra på som bara den.

vill ju bli fin till sommaren och visst det e långt tills den e här men vad fan jag vill vara snyggare än vad man e nu! hahahaha.

längtar verkligen till våren och till sommaren det e den bästa tiden på hela året säger jag bara. på våren kommer det llite värme och man vet att bladen på träden kommer sakta men säkert fram och alla fåglar som kvittrar utanför fönstren det e bara underbart och på sommaren så är det sol bad och en massa trevligheter med sina vänner det e det bästa!!


nää nu ska jag ge mig knät värker så ska nog lägga det på en kudde så det inte värker lika mycket (hoppas jag) ska ju se om jag kan laga lite mat sedan men det e ju inte så lätt just nu när jag inte belastar knät så mycket men det ska nog gå bra om jag bara kämpar på..

skriver mer i kväll..

kram på er..

sitter hemma nu


sitter och kollar på Sofias änglar och jag tycker verkligen synd om familjen som det handlar om idag..

nog om det.
idag cyklade jag till jobbet och på halva vägen eller rättare sagt uransför badhusparken så viker cyklen sig och jag faller ner och slår i vänster knä.
sparkar av mig cyklen så jag kan resa mig så fort jag kan och då känner jag att det gör ont i knät. men jag ger mig inte jag fortsätter till jobbet och möter en kolega som har ttrillat på samma ställe som jag men han hade gjort illa axlen så han gick hem.

jag kunde knappt gå men fortsatte att jobba i den farten det gick och tro mig det var då fan inte lätt kan jag säga.
så jobbade till 12 men det var inte lätt kunde inte ta mig hem så ont hade jag i knät så min underbara mamma kom och hämtade mig efter 13 vid det tillfället hade jag så ont i knät att jag ville skrika men det var bara att bita ihop..

kl 14.20 hade jag en tid inne hos läkaren och han kollade och vi kom överens om att det e inte var något brutet men det e så att jag har fått en ordentlig smäll i mjukdelarna det e därför det gör ont så vila i 2 dagar och ta panodil för smärtan.

så i dag kunde jag inte träna vilket jag verkligen ville göra.
så jag ska ta igen detta så snart jag kan och hoppas att knät blir bra till fredag.
då ska jag jobba till 16 och jag vill inte vara hemma för mycket jag vill ju jobba och hålla igång.
men många tycker att jag var dum som cyklade i detta vädret men det e som jag sa till alla hur fan ska jag ta mig till jobbet?? jag kan gå men om jag hade gjort det idag så hade jag inte kommit i tid heller och inte fan vill man vara sen heller till jobbet.

jag har cyklat i herrans många år och detta e ju inte första eller sista gången som man trillar med cyklen det kan för fan hända vem fan som hellst.

men så sur jag blev för att jag inte kunde träna idag jag som var sugen på att springa lite på bandet idag vill ju träna upp mig på det nu så mycket som möjligt..

håll tummarna att det blir bra till fredag för då ska jag bara jobba så e det bara..

och i helgen ska man på fest då min underbara vänn Evelina G kommer hem över helgen och festar med sina vänner som hon saknar.

och så saknar vi alla henne med.

så det ska bli roligt.. jag e glad för en sak och det e att man inte dricker alkoholen jag har en kännsla som jag kommer att hålla vid och det e att jag tror att jag inte kan dricka alkohol sedan och jag har ju klarat mig utan sedan mitten av november så det går ju bara bra tycker jag.

nå ja nu ska jag lägga en kudde under mitt ben och se om det kan sluta verka..


kram på er alla och hoppas att ni har det bra och hållt er borta från att trilla..

löpbandet


idag har man tränat och jag e super stolt över mig själv.
gick på bandet i 30 minuter sedan tränade jag magen armarna i morgon ska jag köra bandet igen och sedan ska jag göra ben och magen igen tror jag..

det bästa med idag var att jag spran på bandet för första gången och jag var verkligen super nervös för att trilla eller något.

så i morgon ska jag prova på att springa ännu mera.

jag e så glad för att det går framåt för mig.

det e helt underbart min kondition e verkligen mycket bättre än vad den har varit innan på många herrans år.

se till helgen ska jag fira detta med att dansa och ha roligt UTAN ALKOHOL är inte sugen på sådant längre eller visst i bland kan en kall öl vara lockande men jag har sagt att nää inget sådant man kan ha roligt utan alkohol och det har jag med mina vänner..

idag tränade jag med Johanna Lina och Carro W och det var roligt.

det e roligt att ha några att träna med och snart kommer en jobba kompis till motionshuset för att börja dansa zomba och sedan ska jag se om jag kan få henne att gå på bandet och lite annat så hon kommer igång med träningen..

jag e helt slut i dag jag e verkligen super trött  efter träningen men jag ska lägga mig tidigt och sova ska upp tidigt och jobba till klockan 12 så en kort dag e det i morgon vilket inte gör mig något..

nu blir det en kopp te för min del till top model på 3an. sedan ska man se csi på 5an sedan sova gott..

kram på er alla underbara läsare..

mitt underbara liv



jag har så mycket att vara glad för i mitt liv.

man ska bli moster och sedan så e detta med mig som har gjort att jag bara ser posetivt på livet varför ska man vara negativ.

negativa tankar får, eller ska jag inte ha. visst känner jag mig ensam när man vill ha någon att krama om men vad tusan en dag kommer det en man till mig som jag gillar eller älskar kanske det heter och då e det min tur att ha tur i kärlek.

Jag längtar till den dagen då det sker.

men just nu kan jag ha roligt med att vara singel.

men vill inte vara det för länge bara..


nää annars idag har min dag varit toppen jobbat med en av mina favoriter gillar henne bäst och hon e en av alla som jag ska dansa zomba med.


ska bli super roligt.

slutade igentligen kl 21 men hon ville hem så jag tog 30 minuter för hennes del så hon kunde se på morden i midsommer. det var ju sista avsnittet idag med barneby eller vad han nu heter..


i morgon ska man träna klockan 13 och det ska bli helt underbart.
så nu ska man ge gärnet med träning för min del..

träna så mycket som möjligt nu!!!!



slutar att skriva här ska kolla i garderoben som jag bara måste men innan det ska jag dricka mitt underbart stora kopp te.
sedan ska jag kolla så man kan tvätta kläderna så mamma kan använda dom om hon hittar något snyggt..



skriver mer i morgon.. kram på er alla..

blev en sen kväll.


igår blev det en sen kväll med familjen.
vi åt tacos och hade det super roligt.
åt lite färs och grönsaker, ska åka hem till mamma innan jobbet och hämta lite mat som jag ska ha till jobbet så jag slipper gå utan mat i kväll..

i morgon e jag ledig och då blir det träning med min syster men vet inte vilken tid ännu tidigare än 4 vet jag för hon ska nog bowla på kvällen..

i denna veckan blir det ev vattengymnastik också får se hur det blir roligt ska det bli iallafall..

det svåra e bara att man ska hitta någon att träna med för min syster kan inte alltid men vattengympan ska jag gå med cissi en kompis till johanna som jag har lärt mig känna.

ska ´ju jobba kvällen idag och det bästa e att jag slutar klockan 21 idag och det e underbart det..

skriver mer i kväll just nu ska jag bara ta det lugnt och kolla lite på tv och sedan ska jag se om jag hittar några kläder som jag kan ha på mig..

kram på er alla

underbara lördag


jag bara e så glad för mitt nya jag..
allt med mig e ABSOLUT INTE KLART jag har mycket långt kvar men jag har en tid på mig att gå ner mina 60-70 kg till men vad fan jag har ju 1½ år på mig att klara det och det ska jag göra..

jag ska göra en massa nu på veckorna och då har det med träning och annat.
jag ska börja dansa Zomba och vill bara att det ska komma NU så man kan komma igång med det.
sedan ska man simma i gång i veckan kanske mer får se hur det blir.

Vatten gympa e bra för musklerna och för kroppen så det e bara att sätta igång med allt så man ser mer förändringar på min kropp..

idag har jag jobbat till 14.20 blev 20 minuter övertid men det får man ju bara skriva upp.

Efter det var det bara till att åka hem och sätta igång tvätten som nu håller på att torka det sista.
hoppas att min fleace jacka kan krympa lite men man ska inte hoppas på förmycket.

ska nu byta gardiner i lägenheten och sedan ska jag till mamma och pappa och äta middag med rästen av min underbara familj.
ska bli trevligt detta..

skriver mer senare kanske om inte så skriver jag i morgon..

ska se om jag kan få uåå lite ego bilder på mig i profil tyvärr bara ansiktet helbild på kroppen har inte kommit flera det e inte så lätt när man inte vet vad man ska ha för kläder så man ser att man har gått ner lite..

nå ja nu ger jag mig.. kram på er alla..

så lycklig



jag e så lycklig efter gårdagen och det ska abslout ingen kunna ändra på.

denna helgen blir en mycket lugn helg förutom att jag ska jobba så ska jag tvätta och umgås med familjen.
idag jobbar jag kväll och sedan efter det ska man hem och sova för man ska upp tidigt och jobba på morgonen sedan i morgon slutar man kl 14 och då e det raka vägen hem för att kl 15 ska man slänga in tvätten i maskinerna och ska tvätta till 19.
sedan ska man ha tacko middag med hela familjen så det ska bli roligt även om man inte kan äta så mycket så e det roligt med allt sällskap.

mamma frågade mig igår om jag ångrar operationen och detta blir jag arg på att det e någon som verkligen frågar mig detta.
klart jag absolut inte ångrar mig.
Som jag sa till läkarna igår jag är så glad att jag gjorde detta för jag känner mig så lycklig och det e som en av mina nya vänner som gjorde operationen sammtidigt.
Han sa igår att det är roligt när man ser på kläderna att de blir för stora och att man känner sig lättare på ett sätt.
nu ska jag bara komma igång med all träning som jag vill hålla på med.
jag får verkligen göra vad som inom träning frågade ju läkaren om man kan syssla med thaiboxning längre fram när man har fått bättre kondition med mera.
så jag har en lång väg kvar tills dess men det skulle vara roligt att prova på..

nää ska snart ge mig av till mamma och hämta lite pappren som ska skickas in till försäkringskassan så man får pengar för att man har varit sjukskriven..

och så jag kan betala mina räkningar själv denna månaden..

kram på er alla underbara läsare.

allt bra



har idag varit i lund och kollat allt.

läkaren sa att mina blodvärden ser bra ut pratade med honom om järntabletterna och sa som det var till honom..
Jag tål inte järntabletterna spyr bara upp dom så jag vägrar att ta dom, han sa att jag inte behöver ta några järntabletter för  järnvärdet ser bra ut så det var ingen fara med det sa han.
så jag slipper ta dom.
Men jag ska fortsätta ta tabletten som ska förhindra magsår för han var lite orolig över att jag har fått upp maten några gånger.

och sedan mätte dom midjan och sedan kollade vi vikten och enligt deras våg har jag gått ner sammanlagt 26 kg men enligt min våg så står det på 28-30 kg så jag går efter min våg jag har sänkt mitt bmi från 53.5 till 48 så hela 8 har jag sänkt den med.
Jag e riktigt glad för detta ändå och det kan bara gå framåt och inte bakåt så från och med nu kan jag även bada.
Min läkare sa det till mig när han såg på ärren att det e inga problem med att simma eller något nu. och jag frågade honom om jag kan hålla på med vilken sport som hellst eller så och det var inga problem sa han allt ska ha läks som det ska så nu e det bara att sätta igång med träningen ordentligt och bara ha roligt med att gå ner i vikt..

Jag kommer aldrig att ångra mig att jag har gjort denna operation för jag känner mig mycket lyckligare och piggare än innan.
Så glad för att ha fått detta gjort..

ska se om jag kan fixa mera bilder också som e snygga på mig..

skriver mer en annan dag kanske i morgon efter kvällsjobbet..

vi får se hur det blir..


kram på er.

och har ni några frågor ställd dom bara så ska jag se om jag kan svara på dom så gott jag kan..

till Lund



då e det dax för mig att åka till Lund för en åter kontroll efter operationen.

ska bli roligt att äka dit mamma kör och min tvillingsyster hänger med som sällskap för mamma när jag är inne hos läkarna.

igår hade jag inte så mycket för mig.
jag jobbade till 14:15 så lite övertid blev det igår sedan följde jag med johanna och cissi och lilla Alfons i stan de kollade runt i affärerna cissi köpte en ny mössa till lille Alfons för den han hade var för stor.

sedan gick johanna och jag hem ont som fan i fötterna hade jag vilade dom en stund innan mamma kom och hämtade mig för vi skulle handla lite. 
 
medans jag väntade och vilade fötterna så skulle jag se på tv det gick då fan inte för min tv har gått sönder och då blir man super arg så man kunde inte kolla på tv igår kväll utan somnade i sängen och vaknade klockan halv tio och var sedan uppe en stund tog mig ett knäckebröd efter det en halvtimme med andra ord så drack man lite jucie och nu e det bästa löst.
jag vet vad jag kan dricka för jucie och det e den bästa har jag kommit på..

Bravo jucie är god och då e det med morot och lite andra frukter i och det e bra mycket vitaminer i..

nää nu får man ge sig mamma kommer snart och hämtar mig..

skriver mer senare kanske kram på er alla...

träning på ett sätt

'

fick lite träning idag på ett sätt..
eftersom jag inte gick till gymmet idag så beslutade jag att då tar jag trapporna även om det finns hiss.
så så blev det när  de inte bodde på 3 våningen då tog jag hissen men sedan var det bara en brukare som bodde högst upp.

annars har det gått bra idag.

tagit bort stygnen dsk sa att det såg bra ut men det sticker ju ut under tejpen men jag e inte säker på det får kolla det när jag ska byta plåstret.
i morgon ska jag låna mamma och pappas tvättmaskin eftersom det e fullbokat i våran och jag måste ha fått tvättat innan torsdag så man har lite rena kläder när man ska åka iväg till lund..

ärret blödde lite ytligt sa dsk men annars så såg det bra ut.. hoppas verkligen detta då!!


nää nu ska jag se klart på filmen som går på 6an

sedan sova upp tidigt och jobba efter jobb blir det träning en stund sedan hem duscha och sedan hem till mamma och pappa och tvätta åt mig..

kram alla

skriver mer i morgon..

Ingen träning idag



Hejsan alla.
hur har ni sovit i natt??

Jag har sovit bra i natt men vaknade av att jag hade så ont i kroppen så jag visste knappt vad jag skulle ta mig till..
Men nu e jag uppe och har super ont i rygg och armarna magen känns knappt av men nu vet jag att jag har fått träning igår.

idag ska jag tilldsk och ta stygnen och jag hoppas verkligen att det har läkt ordentligt på ryggen så man inte får ett fult ärr till sommaren.

ska träna i morgon efter jobbet då slutar jag klockan 14 så en kort dag i morgon sedan på kvällen ska man tvätta så man har rena kläder till torsdag då man ska på besök i lund ska bli roligt att se hur det har gått med mätningen och allt..

lite nervös e man också..


skriver mer i kväll efter jobbet kram på er alla

tröttare människa går inte att hitta


Idag jobbade jag klockan 6.45-16 och direkt efter det var det bara till att dra till motionhuset för lite träning. körde en stund på bandet och sedan var det ju dax för att börja träna magen och lite armar.
tänkte prova på att springa på bandet men det var inget som passade mig just nu ska göra det snart tänkte jag prova lite för var gång.

körde ju armarna och magen på bollen som jag kallar den och fy fan det märks att man inte har varit och tränat den senaste 1½ månaderna men det e bara att komma igång igen med det nu för jag siktar på att vara snyggare till sommaren för man vill ju sola och bada som bara den och sedan ska man kanske åka på semester..

jag saknar att åka på semester det e ju inte samma sak att vara i falkenberg på semester.

nää nu e det bara till att köra super hårt här ska man gå ner i vikt så det skriker om det....



nää nu ska jag sova...

kram på er alla..

hemma igen efter lång dag


Då e man hemma igen efter e hel dag på jobbet och efter det någon timme plus lite till på gymmet.
det var skönt att komma igång med träningen.
 men nu e jag trött så det blir sängen klockan 22 för då har man sätt på sina program som man bara inte kan missa..

ska nu äta lite middag det luktar super gott från ugnen nu.

skriver mer senare.. kram på er..

Gastrisk bypass information



denna helgen har varit toppen..
jag har tagit det lugnt och umgåtts med vänner..
var igår på fest hos Linnea H och det var mycket roligt träffade vänner och gammla vänner och det e alltid roligt att få höra posetiva kommentarer om hur jag ser ut nu eller vad man ska kalla det..

det e roligt att höra posetiva saker och man blir bara så himmla glad..


lite fakta om operation och lite annat.. 

Historik och bakgrund

Övervikt och fetma är idag ett stort samhällsproblem med många följdsjukdomar, däribland hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck och diabetes. Övervikt definieras genom att räkna ut kroppsmasseindex, BMI. Gastrisk bypass är en relativt ny behandlingsmetod. Tidigare använde man sig mer av vertikalt bandad gastroplastik, där man opererade in ett elastiskt band runt magsäcken men nu är gastrisk bypass vanligare som metod. Andra metoder är sleeve gastrectomy som används vid lätt fetma och duodenal switch som används på patienter med BMI över 50. Vid gastrisk bypass kopplas magsäcken bort, så maten inte passerar den. Istället kopplas tunntarmen direkt till en liten ficka strax efter matstrupen och tolvfingertarmen kopplas in längre ned på tunntarmen.

Gastrisk bypass anses vara den mest effektiva, och över tid den mest hållbara, metoden för viktreduktion. Fördelarna för patienten är ett bättre och hälsosammare liv samt att samhällskostnaderna minskar då dyrbar vård för fetmarelaterade sjukdomar elimineras i stor utsträckning.

Kriterier

Ett riktvärde för en gastrisk bypass-operation är att man ska ha ett BMI på 40 eller högre men vid överviktsrelaterade sjukdomar kan man rekommendera operationen redan vid ett BMI på 35. Patienten ska ha försökt att gå ner i vikt genom konventionella metoder tidigare men misslyckats.


Förberedelse

Patienten förbereds i god tid innan operationen genom att få besöka en dietist där denne får lära sig hur man ska äta efter operationen. Om patienten ska opereras med titthålsteknik måste denne endast dricka näringsdryck veckorna innan operationen. Detta för att fettet på levern ska minska så operationen går lättare. Vid öppet snitt finns oftast inte de restriktionerna.

Genomförande

Själva operationen kan genomföras antingen som vanlig öppen kirurgi där man öppnar buken mellan bröstbenet och naveln eller genom titthålskirurgi. En liten ficka i övre delen av magsäcken sys av till en storlek av cirka 1-1½ deciliter. Därefter kapas tunntarmen av och sys fast vid den nya magsäcksfickan. Tolvfingertarmen sys sedan fast cirka 1-1½ meter ned efter tunntarmen. Operationen tar 1-3 timmar att genomföra.

Efter operationen

Det första dygnet efter operationen får patienten endast små mängder dryck som ska sippas eller drickas med sked. Successivt ges lite tjockare drycker som nyponsoppa och välling. Efter 2-3 dagar kan patienten åka hem då denne kan klara av att äta och tillgodogöra sig minst 1½ liter vätska per dygn. Kostråden skiljer sig mycket beroende på vilket sjukhus som opererar. En sjukskrivningsperidod på två till sex veckor är normal. Den första tiden kommer patienten att vara stel och öm i operationsärren.


Bieffekter och komplikationer

Komplikationer

Ibland kan läckage uppstå från magsäck och ut i bukhålan varpå ett nytt ingrepp krävs. Som vanligt i samband med operationer så finns alltid en infektionsrisk.

Dödligheten efter operation ligger på 0,17 % räknat på en trettiodagarsperiod efter ingreppet.

Bieffekter

De vanligaste bieffekterna uppstår då patienten ätit för fort eller tuggat maten dåligt. Då kan illamående och kräkningar uppstå. Även så kallad dumpning kan drabba patienten. Det är ofarligt men obehagligt och uppstår då maten kommit ner för fort i tunntarmen. Dumpning yttrar sig genom yrsel, kallsvettningar och ökad hjärtfrekvens. Diarréer kan uppstå då för fet mat har ätits. Efter en tids viktnedgång kan hudveck av överskottshud uppstå. Denna överskottshud kan avlägsnas kirurgiskt vilket normalt dikuteras med läkare efter cirka två år.

Andra bieffekter är mindre känning av leder, diabetes, social fobi, depression etc

Livet efter operationen

Efter operationen går det endast att äta 1½-2 deciliter mat per portion; vikten rasar därför fort. Det är inte onormalt att patienten minskar 15 kilo under första månaden. Det är viktigt att äta rätt och på jämna tider under dagen. Mellan de vanliga måltiderna ska mellanmål intas. Det är också viktigt att maten tuggas väl. Eftersom näringsupptaget till viss del minskas så måste den opererade också äta oftare än en ickeopererad, åtminstone till att börja med. Patienten behöver oftast ta kosttillskott, detta i samarbete med den lokala vårdcentralen.

I snitt tappar opererade personer 61,2 % av sin övervikt. (Mindre än 5 % som inte opererats utan har fått den konventionella behandlingen som finns vid vårdcentralerna, får en betydande viktminskning och bibehåller den långsiktigt.)


källa: Wikipedia


när jag letade efter fakta inför operationen så kollade jag på nätet och hittade denna informationen men jag hittade även en blogg som inspereade mig en hel del.
och här e den adressen

http://jofimiel.webs.com/


många undrar hur det e med maten vad jag kan äta och inte äta.

jag har lärt mig en hel del och jag vet att jag inte kan äta lax nu i början det får komma mycket senare..

frukt har jag inte vågat mig på ännu jag e rädd för att jag ska må illa eller att få ont som jag fick av laxen.
så just nu äter jag yogurt och lite annat flytande det e bara för att jag vill verkligen vara försiktig med allt..
vill inte att allt ska bli fel efter denna operationen.

Som det står i informationen ovan så går man ner ca 15 kg den första månaden och det kan man säga att jag har gjort men jag har gått ner lite mer än så jag har gått ner 16-17 kg på en månad och på 2 månader som det har gått så har man gått ner ca 30 kg och jag e så himmla glad för detta.

jag är mycket gladare nu än vad jag var innan jag gick ner mina 30 kg och jag e ju inte klar på länga vägar ska ner mycket mer i vikt och jag siktar på 50-60 kg till och jag har 2 år på mig att går ner dom kg och det är om 2 år som det andra stora ingreppet sker och det ska bli super roligt att få det gjort sedan man kommer verkligen att se helt annorlunda ut än vad man gör nu..

jag har verkligen något att se fram imot och jag har så mycket som jag vill börja att göra..

igår satt jag och pratade med några vänner och sa det att vatten gympa, danskurs som bugg, thaiboxning och zomba ska börjas tränas och det e verkligen något som jag vill göra.. jag vill verkligen bli mer aktiv än vad jag har varit innan i mitt liv.
Jag vill ju göra stora förändringar med mitt liv och detta e något som jag vill göra.

det e bra träning för en och det skulle bara bli super roligt.


ska kolla runt vad det kostar med allt och sedan ska jag kolla runt var allt finns var man kan träna det.. vattengympan e ju såklart på klittebadet och där kan man kolla priser via deras hemsida så det ska jag göra så fort jag kan  typ efter detta inlägg..


om ni har fråger om hur jag har upplevt operationen och efter nu så e det bara att fråga..


kram på er alla underbara läsare...


illa mående



okej det e jobbigt att ändra sin kost helt men vad fan ska man göra, jag ska ju må bra.
Igår lagade jag en laxbit till middag och till det gjorde jag grönsaker.
jag kunde äta halva fisken sedan mådde jag illa.
10 minuter senare sitter man och spyr upp maten.
mamma har en tiori om varför det hände och det kan bero på att laxen är "stark" i matsmältningen den tar längre tid att smälta.
så nu e det slut på lax för min del och det e jobbigt för jag älskar lax.

men igår kväll så var det middag hos mamma och pappa och de gjorde tacopaj till oss alla men jag har ingen deg i min paj efttersom jag har sagt att jag inte vill äta det.
pajen var god i allafall efter det så var det blåbärspaj till efterrätt men den tog vi efter 1 timme så att maten hade åkt ner lite.

älskar blåbärspaj det e bara så underbart gott med paj..

det jobbiga e nu att man inte kan dricka mjölk till det e jobbigt för det e så gott..

annars så tog jag det lugnt igår hemma till mamma och pappa tills klockan blev halv 1 ca sedan gick vi hem och tro fan att det snöade som fan efter att man kom hem satte man sig och kollade på en super bra film.

filmen heter då A-team och den var verkligen bra om man gillar action filmer det gör jag om de verkligen e bra..


nu ger jag mig för stunden..


kram alla

nakna kocken



sitter nu och kollar på nakna kocken.
jag har varit iväg och blivit stucken i armen... 4 rör blod skulle de ha så det e bara till att bita ihop och se glad ut och sträcka ut armen till dom.
det gick bra men jag hatar att bli stucken för sedan efter en dag så har jag ett blämärke i armväcket och det e inte snyggt..

ledig i helgen och ska på fest i morgon men jag ska absolut inte dricka förutom vatten eller lite jucie jag e nöjd med att inte dricka alkohol man kan ha lika roligt utan den..

men vill man vara full så vill man men jag e ju ute efter att må bra resten av mitt liv så jag har valt att avstå från alkoholen ett bra tag...

nää nu ska jag ta det lugnt en stund sedan ska jag kolla igenom mina gaderober och sedan ska amn fixa lite här hemma..

kram på er alla..

somnade i soffan


tro det eller ej man jag somnade i soffan efter att jag hade ätit min kvällsmat som var rester från middagen var och köpte mos och köttfärs och 2 tomatskivor tomaterna åta jag direkt och det var gött med grönsaker.
det e bra att man inte äter en liten potion mat som man kunde göra förr utan nu delar man upp den i 2 delar eller vad man ska kalla det..

torggrillen har god mat även om det inte e friterat eller hamburgare som e super gott..
jag e glad att jag tar mot och färsen.

så i allafall så somnade jag och vaknade upp kl 20.30 och jag var helt slut så jag somnade nästa om igen men då var det dax för mig att gå upp på bena och fixa till mig lite tee och dricka.

det var gött med tee men saknar mjölken i teet e ju van med att dricka med mjölk och nu ska jag dricka utan hmm svårt att vänja mig vid det bara..

idag hade vi möte på eftermiddagen och jag var lite sur på mina kolegor så jag frågade dom rakt ut om varför de har pratat med anhöriga varför jag inte har jobbat på ett tag,, det e kränkande mot mig som person får höra detta av anhörig om att jag har gort en operation.
vi får ju inte prata om varandra om att vi e sjuka eller något sådant.. så jag var mycket arg för detta..

men nu orkar jag inte bry mig om detta.

gjort e gjort.

det e ju meningen att jag ska må bra och trivas med mig själv så orkar inte lägga ner all min energi på det som har hänt..

ska skriva en skadeanmälan eller vad det nu var eftersom jag trillade påväg till jobbet igår. det e typiskt att det skulle ske första dagen som jag var på väg till jobbet också.

har inte kollat hur mycket jag har gått ner dessa 3 dagar så det e kanske dax för det nu men gör det i morgon så får se hur det e då..

igår när man halkade och sträkte sig så ja tro det eller ej men stygnen på ryggen gick upp lite eller rättare sagt ett har gått upp helt så det blödde ordentligt.
men tänkte inte mer på det så fortsatte till jobbet och jobbade min tur och när jag satt i soffan igår kväll så blödde det igen och jag hade inte tänkt på det men hade super ont i ärret.

så idag så pratade jag med en från bemaningen som heter Diana och hon kollade på plåstret och det synter att ett stygn hade gått upp så jag ringde till kliniken som jag säger nu och de ville att jag skulle komma direkt men vad fan jag var ju på jobbet så jag kunde inte komma direkt.

men på middagen så fick jag mer ont och alla hjälpte mig så att jag blev klar med middagsutdelningen snabbt så jag kunde komma iväg till kliniken snabbt..
en kolega körde mig dit och kom in rätt snabbt..

de sydde inte om det utan satte stripes på så att det drar ihop såret och att det läker ordentligt.


men i allafall så körde Lennart mig hem hade eller rättare sagt har fortfarande ont i mina höfter så han kärde mig hem så snäll svåger har man..

satte mig och åt sedan somnade man i soffan och vaknade för sent för att komma iväg till quizen jag som ville gå på det men jag får la gå en annan dag helt enkelt.

hoppas att det gick bra för det som var där idag..

skulle vilja komma igång med träningen ordentligt nu men får vara lite försiktig med ryggen så inte stygnen går upp igen..

men jag måste verkligen komma igång med träningen nu längtar som bara den..


vad mer händer med mig då???


jag vill inte klaga på mycket för har sagt till mig själv att det inte ska vara så mycket klagomål i min blogg..

just det nu i kväll så kollade jag mina mediciner och blev lite fundersam.
på papprena som man har fått från sjukhustet så står det att man ska ta D-vitamin och kvinna som den andra heter 2 gånger om dagen men sedan så kollade jag lite extra på burken och där står det att man bara ska ta en tabl om dagen och att man inte ska ta fler tabl om dagen än vad det e rekomenderat.

så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med den medicinen. mamma sa att det kan vara därför jag mår illa på dagarna nu..
sedan har jag kollat upp detta med järn sprutan eftersom jag inte kan ta tabletterna så kan jag få sprutan i stället så ska se om jag kan få det så snart som möjligt.

i morgon ska man ju till labbet och ta nya blodprover inför den 20 då man ska ner till lund på ny kontroll och väga in mig och mäta mig igen..

ska bli riktigt roligt att få träffa dom igen och de som var där samtidigt som mig på sjukhuset så roligt det ska bli..
Synd så e den jag pratar mest med på skidresa så henne träffar man inte igen..


nää nu ska jag ge mig har ont i stygnen så får sätta mig på ett annant sätt..

lite obekvämt att ha ont..

men men nu skulle jag ju inte klaga.. slag på fingrarna för detta..

dka se om jag kan fixa fler bilder på mig ska bara hitta snygga kläder som passar mig bra nu...

bara att kolla igenom gaderoben.. 


kram på er alla underbara läsare..

första jobbe dagen



idag har jag jobbat första dagen sedan jag blev sjukskriven och det har gått hyfsat bra, stressade en hel del vid middagen men det fick man ju vänja sig vid.

har inte kunnat äta någon mat nästa nu så jag drack blåbärssoppa till frukost och till mellanmål tänkte äta det till middag med men klarade inte av det drack en massa vatten och fick äta vid halv 3 tiden åt lite mos och färs och grönsaker men åt bara några gaffel tag sedan var magen igång så jag mådde illa..


sedan var man och pratade med de på läkarmottagningen and mitt frikort. jag har betalat så många läkarbesök så jag har fritt för varje besök fram till augusti.

så om man ska betala något den 20 så e det gratis för min del..


nå ja jag har lite ont i mina stygn skaver som bara den fast jag har plåster på..



skriver mer i morgon efter att jag kommer hem från jobbet eller något..

funderar på att gå till harrys i morgon på quizen..



ha det så bra med er alla...

kram

illamående



idag har jag mått illa men det beror nog på att jag har varit nervös inför den lilla ja vad ska man kalla det??
jag har ju tagit bort brunfläcken på ryggen och nästa vecka ska amn ta bort stygnen och det ska bli gött..
det som gjorde ont det var bedövningen..

Allt gick super bra men sedan så mådde jag super illa så hoppas det lägger sig tills i morgon..

i morgon ska man börja jobba igen så det ska bli trevligt..

ska även lämna papper och lite andra ärenden efter jobbet..

kram på er alla skriver mer i moergon efter jobbet eller något..

har en del att göra i morgon..


kram på er alla..

orkar inte



har inte orkat ta tagi städningen idag jag mår illa bara tänka på det men jag måste ju för fan..

jeg får ont av att äta mat inget vill som jag.
nu i kväll tänkte jag äta pankakor till middag men åt en pannkaka och efter ca 10 minuter så fick man upp det igen och det var inte bekvämt heller.


men vad fan ska jag göra det blir soppa nu igen så får jag se vad dom säger den 20 när jag träffar läkarna igen..

får se hur det går i morgon ska göra soppa så ska se om jag kan göra min egen soppa så som potatis och köttfärs soppa det e gött skulle vilja ha lite vitkål det e jag sugen på nu för det var ett tag sedan..



skriver mer i morgon  efter att jag kommer hem från läkaren igen..
så nervös nog därför man inte kan behålla maten kanske hmm kanske e därför...


ses i morgon

ska ta tag i städningan om jag orkar



har ingen lust att städa men jag måste få det gjort innan onsdag och jag lovar att detta ska jag göra..

men det e aldrig roligt att städa eller vad säger ni!??

inatt har jag knappt kunnat sova har hostat sönder mina lungor nästan så mitt i natten gick jag upp och tog hostmedicin som jag har haft sedan jag hade min hosta sist.

den hjälpte en stund men sedan var jag igång igen och jag vet inte vad jag ska ta mig till.. e så jävla trött på att ha hostan för sist det var så hade jag den i ett halvår och den var jobbig hela tiden..

så hoppas att denna lägger sig snabbt som fan..


nää om man skulle ta tag i att börja plocka lite i gaderoben som jag måste kolla igenom..

har en del kläder som jag inte använder.. och som jag inte kommer att använda..

kram på er alla..

lugnet före stormen



sitter och hostar sönder lungorna men vad fan det e inte dom jag bryr mig om..
har lite ont i ett av ärren så jag e lite orolig för detta men det e nog ingen fara med det.
kirurgtejpen e på så jag tror inte det e någon fara för det e inga som har öppnats eller vad man ska kalla det för dom e läkta som de ska..

när jag tog bort agrafferna så sa dsk att det kan svida men det brukar det göra med tiden för det läker hela tiden.
jag får lita på henne hon e ju ändå dsk och hon e duktig så jag kan inget annat säga om det.

Vad mer ska man säga i dag då.

Jag har planer för dagen i morgon jag  ska slänga ut julen och då ska jag fixa allt när jag ändå är igång.
Först så ska jag fixa gaderoben med alla kläder som jag inte ska ha längre och sedan efter det e det dax för att plocka lite här hemma ta ner ljusstakarna och stjärnorna sedan ner med gardinerna som man har uppe e rätt så trött på julen nu så allt ska fan bort..

så innan de nya gardinerna kommer upp så ska jag tvätta fönsterna och då e det alla jag kan tvätta det e gött att man har en balkong till nästan alla fönster så man slipper ha öppet fönster och släppa ut värmen.

sedan ska alla lampor och nya gardiner upp ny tvättade och strykna det e det bästa med att få upp nya gardiner..

älskar att stryka gardiner och jag älskar att mangla mina lakan och täcken bara för att det blir inte lika smutsig så fort eller vad man nu ska kalla det..

ska slänga en hel del saker sådant som jag inte har användning av och sedan bara sådan man har sammlat på sig genom alla åren så det e dax att bli av med skiten som jag säger nu..

detta e min storm för morgondagen och på detta ska man ju äta sina mål och mellanmål så det ska bli roligt att se vad man ska ät i morgon med mera..
e lite rädd för att jag inte kan äta något snart för det gör typ ont hela tiden när jag äter och svalt det men vad fan ska jag göra. jag kommer inte att äta barnmat resten av livet det kan alla glömma.
trött på den smaklösa maten öven om man kryddar den så smakar den inte gott..



nää nu ska jag ge mig ska sova lite¨

skriver mer i morgon om hur jag har det med allt eller hur det har gått med städningen..

hoppas att ni har haft en underbar helg..

kram på er alla...

söndagen e här.



sitter och tar det lugnt idag kan jag knappt prata har förlorat rösten nästan helt nu och kan ni tro att det e jobbigt.

sovit dåligt inatt tack vara min hosta som absolut inte heller blir bra..
jag har smittar 2 st i familjen med detta som jag har haft och det var ju inte snällt av mig.. mamma ligger hemma med hög feber och hostar min tvillingsyster ligger hemma med hosta och även hon e på väg att tappa sin röst nu..

kan inte riktigt förstå var jag har fått skiten ifrån.
bara det försvinner nu för jag ska ju börja träna igen och det ska bli underbart tycker jag, har verkligen saknat det som bara den nu under tiden som jag har tagit det lugnt.

så jag vill verkligen göra situps och träna mina armar med mera var ju nästan beroende av det innan så fick man ju inte lyfta tungt efter operationen så varför utsätta sig för det då..
lika bra att vila som läkaren har sagt. men jag har varit duktig och har tagit minst 30 minuters promenader längsta var la lite mer än 2 timmar och det var skönt att få komma ut den dagen med mera.


nu i veckan ska man börja jobba igen och jag börjar med en lugn vecka och det känns underbart säger jag bara.
Jag har verkligen saknat mina brukare och att få ge insulinet det var ett tag sedan nu så det ska bli helt underbart att på komma tillbaka nu.

och det e ju inte det ända som ska hända denna veckan.

ska börja träna ordentligt, gå till läkaren igen och ta och skära bort min brunfläck på ryggen och fy vad nervös jag e när jag tänker på det.

nää nu ska jag laga lite mat och idag blir det kokt ägg med lite grönsaker till ska bli rikitgt gött det..


kram på er alla underbara läsare..

borttappad röst



jag har tappat min röst och det e jobbigt men vad fan det får jag leva med tills jag får tillbaka den igen..
i veckan ska man träna som fan igen på gymet och det ska bli helt underbart..
ska köra lite träning på armarna och magen och lite annat så det e bara till att ge gärnet..

får se vad läkaren säger på tisdag om träning efter att jag har tagit bort brunflcäken på ryggen..


jag har legat sjuk denna veckan och fan vad jobbigt det e tycker jag.
men imunförsvaret e ju sämmre än vad det var innan nu efter den stora operationen men det ska bara bli bättre det kan bara inte bli sämmre..

För jag e den som siktar på att vara posetiv och bara tänka framåt på min nya framtid.

det ska ske mycket nu och jag e så glad för detta..

idag har jag bara tagit det lugnt med allt kommit hem och i morgon ska jag börja med att fixa lite här hemma.. men i kväll innan jag lägger mig ska jag ta ut soporna för det behövs tycker jag nu..

jag gör ju inte så mycket mat nu men vad fan det kan lukta illa ändå.


vad fan det ska ut i allafall..


jag e så glad för denna operationen alla ser förändringar och det e roligt men jag själv ser det inte i ansiktet eller något får kolla lite extra kanske.
men vad fan man har nu gått ner 28-29 kg och många tycker att det syns men jag får ta fler bilder så jag kan kolla upp detta själv...

igår kunde jag bara äta 2 köttbullar och ynka lite skinka det visar sig att jag inte kan äta skinka för den e trådig som jag kallar det.
 så igår åt jag köttbullarna och sedan åt jag en tunn bit tårta för vi firade karolina dopdag så mamma hade gjort mattias favorit tårta så jag var ju tvungen att se hur jag skulle må av den och tur man bara tog en mycket liten bit då..

idag åt jag lite filmjölk till frukost och det var sista dagen som jag åt det, tål inte mjölk längre.
sedan har man ätit lite grönkål till middag med köttbullar slängde lite grönkål  och en halv köttbulle.

fick lite ont i magen så tyckte det var stopp..
det roliga e att det var 1 dl sammanlagt så det var ju inte mycket men det e roligt att man inte får i sig mer mat längre..

så lycklig för dessa förändringar i mitt liv.. 

JAG BARA ÄLSKAR DET!!!!

nu ger jag mig skriver mer i morgon.

hoppas att ni har haft det bra kram på er alla..

Hejsan alla jag lever

  • Har legat sjuk i hög feber och inte fått i mig någonting så illa har det varit men känner mig bättre ni.. Skriver här via min iphone och det e första gången jag hittar på detta.. Hoppas att ni var haft det bättre än mig.. Gått ner3 kg på 2 dagar..

nyårscuppen



idag har jag bara tagit det lugnt för man ligger sjuk eller vad man ska kalla det.
har ont i hela kroppen och i alla mina leder så jag hoppas på att det lägger sig snart..

i morgon ska man till läkaren och kolla leverfläcken på ryggen sedan ska jag kolla om han kan ta bort den i morgon så man slipper ta den senare och vara sjukskriven då med. håll tummarna för att jag får bort den..

i kväll har jag varit i falkhallen och kollat på inomhus fotboll och det e roligare på ett sätt än att se det utomhus.
det e mer fart i spelet och det e igång hela tiden.

skriver mer en annan dag typ i morgon om hur jag har haft det..

kram alla

im singing in the......



nää inte regn inte utan snö..
tro det eller ej men det snöar fan igen och jag hatar snö nu e så himmla trött på det nu så jag spyr på det.

vad mer kan man säga jo kylan gör så att mina händer värker ännu mer än vanligt och denna vinter e lika hemsk som förra.
men jag hade inte så stora fel med mina leder som jag har denna gången.

men vad fan det e bara att bita ihop och se glad ut.


idag har jag bara tagit det lugnt, när jag skulle äta middag så kunde jag inte det sa bara stopp och gjorde ont och jag hade äggröra och lite tonfisk men det gick bara inte efter att jag hade smakat på tonfisken som är mosad nästan för det e salladstonfisk i vatten, trodde inte att det skulle vara så farligt men där fick jag fel.

nu ska jag bara äta min barnmat som jag känner mig trygg med och så klart gröten ska jag äta det e mycket järn i den maten så det e bara bra för mig för då får jag i mig lite järn som jag måste ha..


i morgon funderar jag på att börja träna ordentlig igen göra lite magträning men inte mycket får ta det lugnt och så klart ska jag träna armarna för det e bara ett måste nu de hänger mer än vad de gjorde innan jag började att träna..

har ont i mina händer igen och detta känns absolut inte bra så får ha mina skenor på händerna i natt..

nää nu ska jag se klart på film sedan ska jag sova ska ju upp tidigt och äta frukost..


god natt alla..

måndag den 3 januari



idag e det den första måndagen på det nya året och jag sitter uppe i min soffa och e super trött.
men satt ju nästan uppe halva natten och såg på tv vilket jag måste ändra på nu för från och med nästa vecka ska man jobba vilket ska bli skönt det.
på onsdag ska jag till läkaren och ja jag vet inte vad jag ska säga jag e super nervös inför detta..
han ska kolla på brunfläcken som jag har lite ont i så undrar vad han säger hoppas att det inte e något med den eller vad man ska kalla det.

nog pratat om detta i helgen som var har det hänt lite saker.

var på 3 rättersmiddag hos underbara mamma och pappa och det var jag , mamma och pappa, johanna karro, lennart och lennarts mamma vi hade mycket trevligt god mat älskar råddjurstek.
efter det bar det ju av till Maria  och där satt vi och pratade och hade super trevligt drack vatten och juice  den alkoholfria rose vinet som jag köpte smakade absolut inte bra så den dricker jag bara inte mer.

om jag ska dricka så blir det pärondricka med cider smak och den e sockerfri så det e bra det. men jag ska inte dricka sådanna saker heller håller mig till vatten och juice för det går lika bra.. på harrys dricker jag bara vatten och det e bästa som finns kallt vatten med en massa is till..

idag ska man ut och gå men vet inte riktigt när det blir av bara.

ska handla lite mat eller vad man ska kalla det ska se om man kan köpa lite lök som man kan ha till köttfärsen för jag älskar ju lök och det e något jag alltid har till köttfärsen.

sedan ska man ju bara till apoteket för att se om man kan få tag på medicinskbensin så man kan få bort rester runt kirurgtejpen man har över ärren på magen..
de sitter knappt kvar eftersom det e så mycket rester.

nää nu ska jag ge mig för en stund sedan ska man ju laga mat och diska så man har något att göra här hemma..

vi hörs och ses..


kram på er alla

underbar lördag



min lördag var helt underbar. först underdagen så mtog jag det bara super lugnt gjorde mig klar för kvällen som först var hos mamma där det var 3 rätter middag.
till förrätt fick vi ägg räger och sås och ärtor de andra hade även sparris i sina med det får inte jag äta. mycket gott var det i min var det knappt en del  sedan var det färrätten och då var det rådjurstek med potatis och brunsås till. sallad hemma gjord inlaggd gurka.
på min tallrik var det knappt en halv potatis två mycket små bitar rådjurstek  sedan lite ärtor till det med brunsås några salladsblad och 4 skivor gurka och detta var mättande. satt med de andra medans se åt och efter 30 minuter var de andra klara och vi började att duka av bordet för att ta fram den goda efterrätten och detta var pannacotta med jordgubboch björnbärssås på gött var det men som tur var så hade jag inte lika mycket pannacotta i min som alla andra hade för då hade jag mått illa tror jag..

efter det bar det hem till maria och det väntades på ett mycket trevligt sällskap med en massa prat och skitsnack.
pratade film och lite annat och det var roligt pratade om svenska filmer vilka som e bra och vilka som e dåliga.

sedan körde maria in till stan och det var harrys på schemat och jag ska vara ärlig nu detta e första gången som jag e ute hela kvällen sedan jag opererade mig och ja ajg såger då det fy fan vad trött jag e idag trodde inte att det skulle vara så illa.

men vad fan det e bara att leva med det bara jag håller mig till liv då jag ska tvätta i kväll kl 19-23 idag har jag inte så jätte mycket tvätt men kände att det behövs tvättas ändå gillar inte att vänta länge mellan tvättningarna..


annars så har det inte hänt så mycket idag.. ska ta det lufnt bara känner jag..

skriver kanske mer i kväll eller något men bara om det har hänt något..

kram på er alla..

God fortsättning.



hoppas att ni alla har haft en toppen dag igår och att ni har firat in det nya året ordentligt.
jag hade en super trevlig kväll igår med en massa vänner och ja jag kan bara inte klaga för vi hade det super roligt.
har haft en del för mig de senaste dagarna och jag har varit ute och gott en hel del nu i ferdags var jag på jobbet och hälsade på alla underbara människor som jobbade.
sedan gick vi en runt en massa och hälsade på hos en vänn i henne fina affär.
sedan fortsatte vi gå lite promenade varade i ca 2 timmar sedan gick man en lång promenad igår också och nu funderar jag på att gå till jobbet nu när det e snö ute och då får man sig en promenad till jobbet och det e alltid skönt.

så nu ska jag upp tigigare på morgonen än vad jag e van vid nu så från och med på måndag så ska jag gå upp tidigt och vänja mig vid tiderna så man kommer igång när man ska jobba igen..

på onsdag ska man ju träffa läkaren så ska gå dit då och e lite nervös inför detta nu och lite orolig för att det kan vara något med leverfläcken.
vilket jag hoppas att det inte e.



nää nu ger jag mig ska fixa lite här hemma eller inte ska kolla med en kompis för min fest blev flyttad så ska se hur vi löser detta..


kram alla

RSS 2.0